Thursday, January 28, 2010

Lesson : do cherish little things..=)



1st week : monetary economics presentation + handouts

  • status : done

2nd week : ethnic relations presentation + handouts + reports

  • status : done

upcoming week: Islamic finance presentation + reports

  • status : tgh gabra buat


worgh! Im not a robot mind you! Hidup terase sesak. Ibarat sudah jatuh ditimpa tangga, berkoyon2 kertas a4 dan macam2 lagi. I need space man. So, untuk menghilang kan rase beban, aku pun pegi le ke pantai jenjalan. Ikut hat ink cari refreshment konon nye. Dalam hati, mula timbul monolog. "alangkah best nye klo aku ni burung, leh terbang sane sini." Kebetulan lalu tepi Eye on Malaysia, nampak layang2 tgh terbang. Teringat time kicik2 buat layang2 sendiri, main petang2, sangkut kat tiang letrik, bumbung jiran dan sebagainye. Pepehal, seronok gak sbb mase tu hidup carefree habis. (badan pun bau bedak carrie junior, ceria btol hidup) haha.

Dalam hati : "nk ke main layang2? Malas ah, mcm budak2"

Musim skang kat melake ni, angin kuat. Bawak moto rase nk melayang la plak. Kalo la aku pakai pelikat time naik moto, mmg da jadi parachute. Silap2, JAIM tahan aku nnti, seksi sgt katenye, mengganggu ketenteraman awam. Hahahaha.

Dalam hati : "layang2 pun ok gak, tapi malas la plak nk buat sendiri"

Ade tgh hari tu aku gi makan. Naik kete ngan kiah. Tgh2 hari pun angin kuat. X kesah la, kete. So, bile balik, lalu tepi jalan, ade org jual layang2. Cantik2 gak.

Dalam hati : "teringin lak nk main, tapi nnti lah beli"

Bile balik umah trus ngadap Microsoft word ngan power point. Sampai panas laptop. Tapi hati still kat tepi pantai.

Dalam hati : "esok aku nk cari layang2"


So, aku pun gi la cari naik moto. Punye cari sampai kelebang x jumpe, rupenye kat Eye on Malaysia tu ade jual.

"bape satu bang?"

"mau mahal ka mau cikai?"

"mahal bape?"

"200 meh"

Pergh. Ni layang2 ke atau pusat bayar bil tepon?

"murah bape?"

"ade 20, 26, 30"

Kiah : "aku nk gamba penguin tu~"

"penguin tu bape bang?"

"20 je"


Okeh cun. Senang cite. Sorang seploh. Penguin pun penguin lah. Nasib baik si kiah ni x amik Ben 10 ke, otromen ke, Donald duck ke. Hahaha


jiwa kanak2 ku mula menyerlah.

So, dalam mase yang singkat tu, kiterang pun test la layang2. Sekali die naik, mak ai, seronok x hingat. Ye la, dulu duk buat gne suratkhabar, buat nye berjam, naik nye 2 minit da jatuh. Hahaha.

aku konpius mane satu penguin tah. haha.

Da naik hitam muke berjemur, aku pun duduk le. Fuhhh, hilang tensen due minggu ni. Main bende simple je. Pedulik org kate aku budak2 ke ape. Hati kanak2 ni awet mude. Hahahahaha. At least terisi mase lapang. Klo dulu x habis2 karok, muvii. Hahaha. Pepehal, aku enjoy!


p/s : Oh ya, 30 ngan 31 Januari ni ade festival layang2. Ratus2 pnye. Teringin gak tgk penguin aku terbang bersame. =P



0yang hensem juga cantik:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails