Wednesday, June 09, 2010

B**i Betul!!

Dua orang kapel sedang berjalan jalan di Mid Valley. Mereka baru sahaja melangkah ke alam kapel. Bila? Sehari selepas PMR mungkin. Memasing masih tiada berlesen, jadi mereka pergi ke Mid Valley dengan menahan teksi. Pakcik yang menumpangkan, hanya mampu menggeleng kepala.

"awak, tadi kan, mak kita kata, kita dah boleh pegang handphone balik, sebab PMR dah lepas. seronok sangat kita dengar!"
"ye ke baby? i pun harap macam tu lah. boleh kita sambung message tiap tiap malam. abang rindu sangat tau sms sms dengan baby. meh sini geletek kening tu!"
"eh jangan lah! geli lah! hik hik!"

Orang lain yang melihat, pun menggeleng kepala. Kali ini mungkin sambil menahan muntah.

"eh, lepas ni awak pilih kelas apa? mak kita suruh amik kelas Sains Tulen masa form 4 nanti"
"alaaaa. i nak masuk kelas Akaun. takpalah baby, i teman u masuk Sains Tulen lah. i rela berkorban, demi cinta i dekat u"
"sweet nya awak! meh sini geletek dagu tu pulak!"
"hik hik!"

Pak guard shopping mall dah mula angkat walkie talkie. Menyampah sangat agaknya.

"em, i masih tak percaya kita dah kapel. ye lah, i ni rupa pun takda. lain la macam u."
"jangan la cakap macam tu awak. mekap ni pun kita suruh kakak kita yang bubuh. kita sendiri pun tak pandai."
"hehe. tapi, u memang cantik pun. jangan risau la. i bangga tau!"
"ish, merah muka kita. awak ni....hehe"
"iya betul. muka u, tak ubah macam Babi. hidung, mata, memang saling tak tumpah!"
"ape dia??"
"kenapa? i cakap muka u, macam Babi"
PPAAAAANNNGGGG!!
"awak la yang macam babi! kita putus!"

Si gadis lari menangis. Orang sekeliling tepuk tangan. Ada yang siap rakam. Ada juga yang bersorak gembira. Si jejaka terpinga pinga, tak pasal pasal kena lempang.

"eh, salah ke. lawa kut Babi. pelik la dia ni.."

tak percaya? sila tekan ---> Babi

13yang hensem juga cantik:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails